۵ اشتباه خطرناک در قرار دادن حد ضرر

شاید برای کسی که از این بازار ضربه خورده باشد و تمام یا قسمتی از سرمایه خود را از دست داده باشد، لزوم گذاشتن حد ضرر از مهمترین ملزومات انجام یک معامله تلقی شود.

حتما می‌دانید که داشتن حد ضرر یکی از ابزارهای مهم مدیریت ریسک است. با این حال مهم است که بدانید چگونه می‌توان به طور صحیح دستور توقف ضرر را اعمال کرد.

اگر از قوانین مدیریت ریسک پیروی نکنید، خیلی سریعتر از آنچه فکرش را بکنید پول از دست خواهید داد و از این بازار کنار گذاشته خواهید شد.

در اینجا به بزرگترین اشتباهاتی که ممکن است در هنگام قرار دادن حد ضرر به آن برخورد کنید را برای شما آماده کرده‌ایم. با تاپ تریدرز همراه باشید.

اشتباه اول

حد ضرر را خیلی نزدیک و تنگ در نظر نگیرید

Place a very tight stop loss

همانطور که می‌دانید، حرکات بازار در برخی موارد بسیار پیچیده و گیج کننده است و ممکن است که قبل از حرکت به سمت موردانتظار معامله شما، در خلاف جهت نیز حرکاتی را انجام دهد.

اگر شما حد ضررهای کوچکی را قرار دهید، یعنی به نقطه ورود بسیار نزدیک باشد، ممکن است که با اندک حرکت بازار در خلاف جهت مورد نظر شما، حد ضرر فعال شده و در نتیجه فرصت خوبی را برای سود گرفتن از دست بدهید.

برای مثال به تصویر زیر دقت کنید.

چارت طلا

در این چارت، شما متوجه شده‌اید که RSI در منطقه اشباع خرید است و همچنین در اندیکاتور MACD یک واگرایی مشاهده می‌کنید و تصمیم می‌گیرید که در قیمت ۱۳۴۱ وارد معامله فروش شوید و استاپ لاس خود را نیز در ناحیه خیلی تنگ ۱۳۴۵ قرار می‌دهید.

قیمت شروع به پایین رفتن می‌کند و شما بسی خوشحال شده‌اید که در همین حال یکدفعه گاوها (خریداران) از راه می‌رسند و سعی می‌کنند قیمت را بالا ببرند. آنها موفق نمی‌شوند به غیر از چند دلار بازار را بیشتر حرکت دهند ولی همین مقدار کافی است که حد ضرر شما فعال شده و شما از بازی کنار گذاشته شوید. برای شما همین بس که سود بزرگی را از دست دادید و حسرت آن تا چند وقت با شما خواهد بود.

به همین دلیل است که توجه به نوسانات خیلی مهم است.

استراتژی‌های معاملاتی بر اساس اندیکاتورهای MACD و RSI

اشتباه دوم

حد ضرر را خیلی بزرگ در نظر نگیرید

Dangerous mistakes when placing stop losses

یکی دیگر از اشتباهات تریدرهای تازه‌کار، گذاشتن حد ضررهای خیلی دور است. معامله‌گران بنا بر تجربه از مطلب قبلی و استاپ خوردنهای متمادی، سعی می‌کنند تا حد ضررهای خود را بزرگتر در نظر بگیرند تا از حرکتهای بازار خود را مصون بدارند.

برای اینکه این اشتباه را شما انجام ندهید، همیشه نسبت ریسک به ریوارد(R/R) را در نظر بگیرید. این نسبت مشخص می‌کند در ازای از دست دادن چند دلار می‌خواهید چه مقدار دلار بدست آورید.

به عنوان مثال اگر نسبت ریسک به ریوارد شما ۱:۳ باشد، به این معنی است که شما با در خطر قرار دادن یک دلار حاضرید ۳ دلار بدست آورید. با تنظیم یک استراتژی ریسک به ریوارد خوب، شما براحتی می‌توانید از این بازار به صورت متوالی سود دریافت کنید.  

اشتباه سوم

گذاشتن حد ضرر درست در نقاط حمایت و مقاومت

Place stops exactly at support or resistance

وقتی شما حد ضرر را درست در نقاط حمایت و مقاومت قرار می‌دهید می‌تواند منجر به فعال شدن آن قبل از حرکت به سمت نقطه هدف شما گردد، چون بازار معمولا عادت دارد نقاط حمایت و مقاومت را یکبار دیگر ببیند(پولبک).

به عنوان مثال به چارت زیر دقت کنید. در نمودار Eur/Usd شکست حمایت ۱٫۲۲۱۴ اجتناب ناپذیر بود. در نهایت در ۲۳ آپریل این اتفاق افتاد.

اگر بعد از ورود به پوزیشن فروش دستور توقف ضرر را دقیقا در ۱.۲۲۱۴ قرار می‌دادید، بعد از پولبک بازار به آن نقطه براحتی استاپ شما زده می‌شد.

بنابراین سعی کنید نقطه حد ضرر را همیشه حداقل به اندازه چند پیپ بالاتر یا پایین‌تر از نقاط حمایت و مقاومت قرار دهید.

چارت یورو

اشتباه چهارم

سعی نکنید بعد از ورود به معامله در مورد نقطه ضرر خود تصمیم بگیرید

Not determining your stop placements in advance

این یک نکته کاملا واضح و مشخص است اما گاهی اوقات معامله‌گران آنرا فراموش می‌کنند. شما باید در مورد نقطه دقیق ورود خود، اهداف سود و جلوگیری از زیان، قبل از اینکه معامله را باز کنید، تصمیم بگیرید. این گام استراتژیک هرگونه احساسات را از تصمیم شما حذف می‌کند، زیرا شما فقط نمودار را زیر نظر داشته‌اید و جهت قیمت را بر اساس آن پیش‌بینی کرده‌اید.

اشتباه پنجم

انتقال حد ضرر به نقطه ورود برای گرفتن سود بیشتر

Moving your stop to break even or marginal profits ASAP

گاهی اوقات وقتی می‌بینید بازار در جهت معامله شما به پیش می‌رود، هیجان زده می‌شوید و بدون در نظر گرفتن شرایط فعلی بازار، حد ضرر خود را به نقطه ورود به معامله منتقل می‌کنید. این کار ممکن است شما را دچار یک سری ضررهای ناخواسته کند (از جمله پرداخت سواپ و کمیسیون بدون اینکه شما در معامله سودی کسب کرده باشید).

بعد از ورود به یک معامله، شما باید قادر باشید تا در مورد حرکت حد ضرر خود تصمیم بگیرید. مثلا مشخص کنید اگر قیمت بالاتر/پایینتر از یک قیمت خاص شد، تحلیل من برای ورود به این معامله اشتباه بوده. 

شما باید یک پلن معاملاتی منحصر به فرد خود داشته باشید. این پلن به شما کمک خواهد کرد تا از معاملات احساسی بدور باشید.

انتقال حد ضرر فقط در صورتی ممکن است که در بازار ثابت شود. به طور مثال اگر یک حمایت یا مقاومت شکسته شد یا اندیکاتورها سیگنال دادند، این می‌تواند دلیل خوبی برای جابجایی حد ضرر شما باشد. 

نتیجه گیری

قرار دادن دستور توقف حد ضرر برای هر معامله‌گری بسیار حیاتی است و یک بخش مهم و لاینفک در هر استراتژی معاملاتی می‌باشد. با اینحال اگر آنرا در جای اشتباهی قرار دهید می‌تواند به ضرر شما تمام شود.

اشتباهاتی که در این مقاله آورده شدند، می‌توانند به شما کمک کنند تا حد ضررهای خود را در مکان درست قرار دهید و به آسانی ریسک خود را پایین بیاورید.

منبع

FBS.COM

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده اند.پر کردن این فیلد ضروری است *