آشنایی با تاریخچه فیبوناچی
لئوناردو فیبوناچی ریاضیدان قرن ۱۲ میلادی در ایتالیا متولد شد و بزرگترین اثر وی کشف اعدادی طلایی از روی حل مساله ازدیاد تعداد خرگوشها بود. اعداد طلایی کشف شده توسط این دانشمند را به احترامش، اعداد فیبوناچی مینامند.
دنباله فیبوناچی با صفر و یک شروع میشود و هر عدد مجموع دو عدد قبلی میباشد: ۱-۱-۲-۳-۵-۸-۱۳-۲۱-۳۴-۵۵-۸۹-۱۴۴-۲۳۳-۳۷۷- ….
تابحال هماهنگیهای زیادی بین روابط این اعداد و قوانین طبیعت دیده شده است. نسبتهای فیبوناچی در همه جا دیده میشوند، از فاصله حرکت سیارهها به دور ستارگان تا فاصله حرکت الکترونها به دور هسته اتم. این اعداد نسبتهایی با یکدیگر دارند که در علم اقتصاد نیز کاربرد دارد. با ما در تاپ تریدرز همراه باشید تا با برخی قواعد این اعداد آشنا شوید.
فیبوناچی Retracement
فیبوناچی ریتریسمنت سادهترین و کاربردیترین ابزار از گروه خطوط فیبوناچیها میباشد عموما زمانی که بازار در روندی خاص حرکت میکند در بازههایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمتهای قبلی دارد اما پس از مدتی تمایل به ادامه روند غالب پیدا میکند در یک روند صعودی درصدهای تصحیح بازگشت روند در جهت روند صعودی قبل، به ترتیب درصدهای ۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ و ۱۰۰ درصد میتواند باشد.

برای رسم فیبوناچی رتریسمنت باید طبق تصویر بالا برای روندهای صعودی از سوینگ لو به سوینگ های فیبوناچی را رسم میکنیم.
استراتژی فیبوناچی آقای علیخانی
در این استراتژی، ما از فیبو رتریسمنت استفاده میکنیم و روی چارت فیبو مورد نظر روی هر قسمتی که نیاز داریم قرار میدهیم.
سپس به حرکتهای قیمت توجه میکنیم و اگر قیمت نصف هر لول را توانست طی کند و قیمت برگشت، ما در برگشت قیمت اوردر خود را قرار میدهیم. مانند تصویر زیر:
در تصویر بالا مشاهده میکنید که قیمت در کانال ۶۱ هست و قبل از اینکه لول ۶۱ تاچ شود قیمت برگشته و در برگشت قیمت، ما یک معامله فروش (sell) باز میکنیم. بدلیل اینکه هرگاه قیمت نصف یک لول را طی کند و برگردد، قیمت حتما باید لول بعدی را تاچ کند.
برای درک بهتر به تصویر زیر دقت کنید.
در تصویر بالا، دایرههای قرمز رنگ، مناطقی هست که قیمت نصف کانال ۳۸ فیبو را طی کرده و سپس برگشت قیمت داشتیم.
فلشهای قرمزرنگ نیز نقاطی هستند که ما میتوانستیم معاملات فروش خود را باز کنیم
-
در این سیستم، حد سود، خط لول بعدی ما میباشد.
-
حد ضرر، لول صفر فیبو رتریسمنت ما میباشد.
عالی