چگونه کنترل استرس بر عملکرد معامله گر تاثیر می‌گذارد؟

چگونه کنترل استرس بر عملکرد معامله گر تاثیر می‌گذارد؟

کنترل استرس در بازارهای مالی؛ آیا شما هم شبها تا دیر وقت بیدارید و معده درد دارید؟ خلق و خوی شما عوض شده و با تندی با دیگران رفتار میکنید؟ در مقاله امروز تاپ تریدرز میخواهیم به مسئله‌ای تأکید کنیم که بسیاری از معامله‌گران تازه‌کار و حتی حرفه‌ای فراموش کرده‌اند. 

نباید بیش از حد در یادگیری، تحلیل و معامله افراط کرد. شما برای رسیدن به مرحله حرفه‌ای معامله‌گری نیاز دارید که به مسئله استرس کاری و نحوه کنترل آن هم توجه داشته باشید .

کار از خانه با کامپیوتر شخصی و صندلی راحت، آزادی عمل بی حد و اندازه با درآمد خوب تصویری است که دیگران از شما به عنوان یک معامله‌گر در ذهن دارند. اما اگر حتی در سطح آماتوری هم حرفه معامله‌گری را شروع کرده باشید، به این نتیجه رسیده‌اید که همه این مزیتها در حین انجام کار فراموش میشوند. حرفه معامله‌گری فارکس نیازمند یادگیری مستمر و ارزیابی آنی و دوره‌ای بازار و عملکرد معامله‌گر است. در حرفه معامله‌گری شما تنها هستید و این خود شمایید که میتوانید به هدف نهایی دست پیدا کنید و به معامله‌گر حرفه‌ای تبدیل شوید و یا اینکه به دشمن اصلی خودتان تبدیل شوید .

یکی از بزرگترین مشکلات معامله‌گران بازار فارکس استرس است. تحمل و مدیریت استرس به اندازه استراتژی معاملاتی میتواند بر عملکرد معامله‌گر تأثیر بگذارد. نوسانات شدید، عدم قطعیتها در رابطه با آینده و ترس از دست دادن سرمایه منشأ اصلی استرس در معامله‌گران فارکس است. حتی فکر به این موضوع که شاید ضرر کنید، میتواند موجب ناامیدی و در برخی موارد موجب عصبانیت معامله‌گر شود. نتیجه همه این اتفاقات چیزی نیست جز از دست دادن کنترل و اتخاذ تصمیمات اشتباه پی در پی .

زمانی که معامله‌گر استرس زیادی را تحمل میکند، قدرت تفکر، تحلیل و تصمیم‌گیری معامله‌گر پایین می‌آید و به مرور تعداد معاملات اشتباه بالا میرود. در چنین شرایطی توجه به استراتژی معاملاتی کاهش پیدا میکند. حتی شاید معامله‌گر برای جبران ضررهای قبلی بر خلاف استراتژی معاملاتی عمل کند .

اقدامات اولیه در مواجه با استرس

وقتی احساس میکنید که به خاطر معاملات استرس دارید، بهتر است که همه کارهای خود را متوقف کنید و به این موضوع فکر کنید که منشأ این استرس کجاست؟ آیا زیانهای متوالی در معاملات عامل استرس بوده است؟ آیا در حال از دست دادن رویداد یا فرصت مهمی در بازار هستید؟ در هر صورت باید سریعا کارهای معاملاتی خود را متوقف کنید. استرس میتواند منشأ خارجی هم داشته باشد. اگر فارکس کار پاره وقت شماست و در شغل دیگرتان تحت فشار قرار گرفته‌اید یا با خانواده به مشکل برخورده‌اید، بهتر است
که همه انرژی خود را برای حل آن مشکلات بگذارید. اگر این مشکلات حل نشوند، کار در بازار فارکس برای شما خیلی گران تمام خواهد شد .

اولین قدم در کنترل استرس، شناسایی آن است. شما باید ابتدا استرس را تشخیص دهید و بعد از آن با یافتن منشأ استرس آن را کنترل کنید. اگر استرس بدن شما تشدید شود و شما به آن توجهی نکنید، کاهش موجودی حساب معاملاتی به شما یادآوری خواهد کرد که سطح استرس شما بالاست! همیشه بهتر است که مشکلات موجود را در اولین فرصت حل کنید، چونکه اگر مشکلات روی هم تلنبار شوند، شرایط بیش از حد استرسزا خواهد شد و کنترل چنین وضعیتی هم کار سختی خواهد بود .

قدم بعدی در کنترل استرس حفظ آرامش است. اگر در معاملات خود احساس میکنید که استرس بالایی دارید، بهتر است که برای مدت کوتاهی از کار دست بکشید. استرس میتواند موجب وحشت سرمایه‌گذار شود و در شرایط نوسانی بازار قوه تحلیل و معاملاتی فرد را فلج کند. شما هر لحظه باید به خود یادآوری کنید که نباید خیلی به خود و بازار سخت بگیرید .

همیشه سعی کنید به رویدادهایی که شما را به استرس میاندازند هم توجه کنید. شاید رویدادهای تقویم اقتصادی منشأ استرس شما باشند. برای کنترل استرس ناشی از رویدادهای ریسکی کافی است که در زمان انتشار گزارشها از تحلیل یا معامله بازار خودداری کنید. شاید برخی از معامله‌گران به خاطر حجم بالای معاملات به استرس بیفتند. برای مدیریت چنین استرسی کافی است که میزان استاندارد ریسک خود را رعایت کنید و از استراتژی پلکانی برای افزایش حجم معامله استفاده کنید

همچنین بخوانید

هفت دام ذهنی معامله گری چیست؟

بالا بردن ریسک معاملات؛ منشأ اصلی استرس در معامله‌گران بازار فارکس

بالا بردن ریسک معاملات

ریسک زیاد در معاملات اولین عامل اصلی استرس شماست. آستانه تحمل ریسک در هر معامله‌گری متفاوت است. اگر ریسک معامله بیش از آستانه تحمل معامله‌گر باشد، استرس به سراغ معامله‌گر خواهد آمد. اما چرا معامله‌گران ریسک معاملات را بالا میبرند؟ علت آن میتواند ناامیدی سرمایه‌گذار، نیاز ضروری به جبران ضررهای قبلی، لجبازی و یا بی صبری معامله‌گر باشد.

شاید برای شما هم این اتفاق پیش آمده که صدای درونی به شما گفته که این معامله خیلی خوب است و میتوانم سود بیشتری از آن به دست بیاورم! به همین دلیل شما وسوسه میشوید و با حجم بالایی وارد بازار میشوید. شاید این احساس به شما دست دهد که بهترین تحلیلگر بازارهای مالی در دنیا هستید، به همین دلیل اگر قرار باشد کسی ریسک کند، آن شخص حتما شمایید! یا اینکه غرور شما باعث شده فراموش کنید که هدف از این کار ثروتمند شدن در کوتاهترین زمان نیست. هیچوقت خودتان را در وضعیتی قرار ندهید که بی دلیل استرس به سراغ شما بیاید.

بیش از حد معامله میکنید؟

بیش از حد معامله میکنید؟

مهمترین دلیل شکست معامله‌گران تازه‌کار در بازار فارکس این است که بیش از حد معامله میکنند. تعداد زیاد معاملات با بالا بردن ریسک معاملات هیچ تفاوتی ندارد. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که دوست دارید چند معامله باز همزمان با وضعیتهای مبهم باز کنید، حتم ا استرس بخشی از زندگی روزمره شماست. بالا بردن تعداد معاملات تنها باعث افزایش استرس و از دست دادن کنترل بر معاملات میشود.

 برخی از معامله‌گران فکر میکنند که اگر معاملات زیادی باز نکنند، فرصت را از دست خواهند داد! همیشه در بازار فرصت هست پس عجله نکنید و به سیستم مدیریت سرمایه و استراتژی خود بچسبید و با خیال راحت کار کنید.

با پول دیگران معامله میکنید؟

زمانی که معامله‌گران تازه‌کار بازار فارکس را کشف میکنند، اولین چیزی که به آن فکر میکنند شروع سریع معاملات است. آنها فقط میخواهند سریع وارد بازار شوند و سود کنند. این دسته از افراد به حرفه معامله‌گری به چشم قمار نگاه میکنند. برای آنها مهم نیست که چیزی از بازار سر در می‌آورند یا نه. فقط احساس میکنند که باید هر چه سریعتر وارد بازار شوند و از فرصتها استفاده کنند. این افراد بدون داشتن تجربه یا استراتژی مناسب، سرمایه‌گذاری را شروع میکنند. بعد از اینکه سرمایه اولیه خود را از دست میدهند، شروع میکنند به قرض گرفتن از دیگران. چنین افرادی نباید طمع کنند. رمز موفقیت در بازار فارکس، میزان سرمایه نیست، بلکه استراتژی معاملاتی متناسب با سرمایه است. اگر با پولهای قرضی در بازار فارکس کار کنید، همیشه استرس خواهید داشت و کنترل چنین استرسی تقریبا غیرممکن است.

خیلی به نمودار نگاه میکنید؟

خیلی به نمودار نگاه میکنید؟

اکثر معامله‌گران تازه‌کار تمایل دارند که فقط به صفحه نمایشگر زل بزنند. این دسته از معامله‌گران فکر میکنند که هر چقدر بیشتر بازار را نگاه کنند، فرصتهای بیشتری برای معامله پیدا خواهند کرد. هر وقت احساس کردید استرس دارید، از پای کامپیوتر بلند شوید و کمی از صفحه نمایش فاصله بگیرید. ارزیابی بازار کار مهمی است. اما اگر همیشه به صفحه نمایش چشم دوخته‌اید، حتی درشرایطی که در بازار خبری نیست، باید قبول کنید که مشکل دارید و باید این مشکل را برطرف کنید. 

تحلیل به موقع بازار و استفاده از تقویم اقتصادی فارکس میتواند به شما کمک کند تا بر این مشکل غلبه کنید

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده اند.پر کردن این فیلد ضروری است *