اعتماد به نفس تریدر در معامله گری

اعتماد به نفس تریدر در معامله گری شاید نقطه تعالی بسیاری از افراد شاغل در این حرفه باشد که آرزو دارند هر چه سریعتر به آن نقطه برسند.

همه ما باور داریم که خورشید هر روز از شرق طلوع می‌‌کند و از غرب غروب میکند. این یک حالت اثبات شده از طبیعت است که طی سالیان متمادی به ما القا کرده است که ما هر صبح خورشید را دوباره خواهیم دید. ما به خورشید و جهان هستی اعتماد داریم و می‌دانیم اگر بخوابیم، صبح دوباره خورشید را خواهیم دید. این نگرانی در ما وجود ندارد که اگر بخوابیم آیا دوباره روز روشن را خواهیم دید یا فردا روز تاریکی خواهد بود.

حال فرض کنید که در بازار مالی کار می‌کنید،. شما هر شب که می‌خوابید برای فردا کمی‌نگران هستید که آیا از خواب بیدار شدید سود خواهید کرد یا اینکه فردا سودی به اکانت شما اضافه نخواهد شد؟ شما به خود و استراتژی معاملاتی که استفاده می‌کنید در بازار مالی چقدر اعتماد دارید؟ تا آخر این مقاله با تاپ تریدرز همراه باشید تا بتوانید بهتر به این سوالات پاسخ دهید.

اعتماد به نفس تریدر
به عنوان یک تریدر، نیاز است که شما به خود و سبک معاملاتی که استفاده می‌کنید اعتماد داشته باشید. اعتماد مانند یک شمشیر دو لبه می‌ماند، در صورتی که به اندازه کافی و درست داشته باشید می‌توانید به عنوان یک نقطه قوت در بازار مالی آن را به کار بگیرید. اما اگر اعتماد شما بیش از حد و یا کاذب باشد، شما را دچار مشکلات زیادی خواهد کرد.

اعتماد در کنار تخصص و تجربه می‌تواند شما را به بالاترین پله های موفقیت برساند، اما اگر به عنوان یک معامله‌گر بدون تخصص و تجربه در بازار مالی فعالیت کنید، چاشنی خودباوری بسیار خطرناک خواهد بود، زیرا شما را وارد ریسک‌های نابجا و خطرناکی می‌کند که اگر اعتماد به نفس تریدر کمتر بود، شاید اینچنین ریسک‌هایی را قبول نمی‌کردید.

اعتماد به نفس کاذب در ترید
اگر یک معامله‌گر در بازار فارکس و یا بازار ارزهای دیجیتال باشید، در طول تاریخچه معاملاتی خود باید معاملات سودده پیاپی و یا ضررده داشته باشید. بسیاری از معامله‌گران خودباوریشان را به سود و ضررهایشان گره می‌زنند. بدین معنی که اگر یک هفته سود زیادی از بازار بکنند اعتماد به نفس تریدر به شدت بالا می‌رود و اگر یک هفته دچار ضرر های زنجیره ای شوند، دچار یاس و نا امیدی می‌شوند و خودباوریشان سقوط می‌کند.

این نوسانات در میزان اعتماد به نفس بسیار مخرب می‌باشد. اگر چند معامله سودده داشته باشید و بالانستان را بالا ببرید قاعدتا خودپسندی شما همراه با آن بالا می‌رود. زیرا به سبکتان بیشتر ایمان می‌آورید. اما باید مراقب باشید که این خودباوری به شما ضربه نزند، زیرا احتمالا شما را دچار توهم دانایی می‌کند که بسیار خطرناک است.

در این شرایط شما با پشتوانه اعتماد به نفس کاذب وارد معاملات با ریسک بالاتر از معمول می‌شوید و در صورت متضرر شدن همچنان ادامه خواهید داد، زیرا با توهم دانایی و خودپسندی کاذب، شما احساس شکست ناپذیری در بازار خواهید داشت.

بیایید قضیه را از زاویه دیگر ببینیم. اگر وارد چرخه ضررهای زنجیره‌ای شوید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ در قدم اول یاس و نا امیدی شما را در آغوش خواهد گرفت و باعث کاهش شدید خودباوریتان خواهد شد.

شما به استراتژی خود شک خواهید کرد، معامله‌گری شما را دچار استرس خواهد کرد. اما لازم است که بدانید ضررهای زنجیره‌ای تقریبا برای تمام معامله‌گران اتفاق می‌افتد و حتی حرفه‌ای‌ها هم دچار اینگونه دراداون‌های خطرناک می‌شوند. اگر شما برای ضربه‌های این اتفاق برنامه‌ریزی نکرده باشید، توانایی ماندن در بازار را نخواهید داشت.

اما راه حل چیست؟ چگونه اعتماد به نفس را در حد اعتدال قرار دهیم؟

بگذارید از اثر دانینگ-کروگر شروع کنیم.

چگونه اعتماد به نفس خود را در ترید متعادل کنیم؟
در سال ۱۹۹۹ دیوید دانینگ و جاستین کروگر در یک پژوهش به رابطه مهارت و خودپسندی یا همان غرور پرداختند. عنوان این پژوهش این بود: «ناماهر و نادان به آن: چگونه دشوار بودن شناخت بی‌کفایتیِ خود منجر به ارزیابی متکبرانه از خویشتن می‌شود؟»

با این مطالعه اجتماعی این دو پژوهشگر به نتیجه رسیدند که افرادی که مهارت کمی‌دارند، غرور بیشتری نسبت به مهارت خود دارند و از اعتماد به نفس بالایی برخوردار هستند. در سمت دیگر افرادی که ماهر هستند، غرور و اعتماد به نفس کمتری از افراد ناماهر دارند. در این پژوهش دانینگ و کروگر اثر دانینگ- کروگر را معرفی کردند که در تصویر زیر می‌بینیم.

اثر دانینگ کروگر
اثر دانینگ کروگر

در این اثر فردی که وارد یک مهارت می‌شود، در ابتدای کار که اشراف کاملی بر مهارت ندارد، تنها با توهم دانایی دچار خودبزرگ بینی می‌شود، اما پس از مدتی دچار سقوط در خودباوری می‌شود که نتیجه روشنگریست. فرد با اینکه مهارت بیشتری نسبت به قبل کسب کرده است اما اعتماد به خودش را از دست داده است و احساس ناتوانی در مهارت می‌کند. اما به مرور زمان که مهارت را بیشتر یاد می‌گیرد وارد شیب پایداری می‌شود و اعتماد به نفس تریدر در فلات پایداری قرار می‌گیرد.

بهتر است بدانیم که در فلات پایداری فرد با موفقیت از چالش های درونی عبور میکند زیرا مهارت پشتوانه خودباوری فرد می‌باشد و به سادگی فرو نمی‌ریزد.

شما به عوان یک معامله‌گر پس از گذر از چالش ها و یادگیری مهارت های تریدینگ می‌تواند به فلات پایداری در اعتماد به نفس برسید. تنها در این شرایط می‌باشد که با ضررهای زنجیره ای اعتماد به نفس شما تخریب نخواهد شد. اگر هنوزبه این میزان از اعتماد به خود نرسیده‌اید و در هر چالشی احساس بازندگی می‌کنید، باید بدانید با کسب تجربه و مهارت میتوانید خود را به فلات پایداری برسانید و سود سرشار از بازار کسب کنید.

به یاد داشته باشید، کسب مهارت در تریدینگ و سود‌آوری در این بازار، دو سرعت نیست که شما را در کمترین زمان ممکن به قله‌های استقلال مالی و آرزوهای طلایی برساند. این عرصه، دو ماراتن است و در آخر آنهایی پیروز این میدان خواهند بود که همواره آهسته و پیوسته و با پذیرش درست و منطقی سود و ضرر این بازار، به پلن معاملاتی خود پایبند مانده‌اند و از پیروزی و شکستهای خود درس گرفته‌اند. برای قرار گرفتن در مدار اعتماد به نفس تریدر در اولین قدم باید پلن معاملاتی مناسب با روحیات و توانایی‌های خود را داشته باشید.

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده اند.پر کردن این فیلد ضروری است *